::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Thursday, June 30, 2005

::ello gorgeous ppl..


..ceiling makcik2 @ dedatin..
.::dipersembahkan oleh::.bdkleovirgo::..
ello... and i really mean HELLO!!!!...
hehehe.. lama gile tak update my blog.. gosh..
banyak cerita nak kena update.. dari cite hasnur kawin..sampai lah ke cite my mom's surprise birthday dinner..
but that would be later lah kot..

hari ni just nak cite pasal pindah rumah..
yup.. finally pindah gak lah kan hahaha.. the house is rather big.. it's a semi-d... asal nyek owner dia dah renovate rumah tu.. he spent dekat 20k jugak lah..pasang ceiling kapur lah and all the makcik-makcik/datin-datin kerawang ceiling/fan/lamps.. tapi sebab kawasan tu walaupun tepi jalan tapi sunyi, so the family carik rumah lain.. disebabkan rumah dia dah lawa, so sayang ler dia nak bagi org dah beranak pinak ni duduk.. tu yg pelik jugak sebab rumah tu tak de org masuk pun all the while i was contemplating to take it or not..
anyway, AZ manage to get the house for 450.. n pakcik tu tak nak rendah dah.. deposit air plak dia nak 200.. tapi bila aku mengunakan daya pujuk rayu aku maka berjaya lah aku kurangkan ke 430 n deposit api/air 100 jek.. hehehe... rugi tak mintak 400.. kalau lah tahu pakcik tu senang makan pujuk rayu.. hehhee..

anyway, hari sabtu (25 June 2005) lepas aku pun berpindah ler... semua urusan perpindahan diuruskan AZ.. yelah the week before tu aku mmg bz gile.. minggu ni pun sama gak.. then hari jumaat tu pulak my mom's birthday dinner kat KL.. so bayangkan lah aku berlari dari KT-Kertih-Kuantan-Kertih-KL-Kuantan-KL dlm masa seminggu.. pening tak hehehe.. so sib baik lah ada AZ kan hehehe.. tu lah yg aku sayang sangat tu.. dia uruskan dari packing barang, lori, angkat barang, turunkan barang, susun barang n kemas rumah.. lengkap dari A-Z.. tu tak termasuk uruskan pemyambungan telefon, astro etc... kalau aku sorang jek mmg tak siap ler.. semua nyek AZ yg uruskan.. kat mana ko nak carik org yg boleh assist macam tu?.. cuba cakap.. hahaha...

so my home is now 70% complete lah.. tinggal nak tukar langsir makcik2 tu.. which means, i need to do some shopping in kuantan this weekn.. apparently rumah semi-d ni lagi banyak tingkap dari rumah teres aku dulu tu hehehe.. so tak cukup langsir.. maka kenalah shopping.. tak tau lagik nak colour apa.. perhaps stick with the old color kot.. yellow ke blue ke.. tapi yg pasti selagi langsir tu tak settle selagi tu lah aku tak selesa.. cam sakit jek mata tgk langsir huduh tu....