::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Saturday, July 16, 2005

::warung tepi jalan..

kalau kat kuantan banyak tempat makan yg aku familiar but not in kemaman..
i find it really hard to find a good place to eat in kuantan..
memana pegi jek penuh dengan restoran makanan thai..
muak pun ada bebalik makan nasi goreng itu ini..tomyam..dan semua lah yg dijamu oleh ahli2 PERTOM(Persatuan Pengusaha Restoran Thai Malaysia)ni..

so almost daily az & I would be doing food hunting.. bila AZ x masak lah kan..

well today we went breakfast hunting.. x tau nak makan apa dah.. tak kan nak makan kat hipeng jek kan.. kena cuba benda lain gak.. so AZ ajak makan kat ada sebuah kedai makcik ni..

aku mmg suka kekedai yg ala ala kampung sikit.. bosan dah dengan posh restaurants ni (cewah cakap cam lah aku duduk kl yg penuh dgn restaurant yg cam tu kan)..kedai makcik ni tepi jalan besar jek.. tapi warung tu ntah dari bila dia dah guna.. belakang warung dia ada sebuah wayang lama yg sekarang dah jadik kedai perabot(aku rasa lah)..

speciality makcik ni org kata nasi lemak ngan nasi minyak dia.. pagi ni az makan nasi minyak n aku makan nasi lemak dia.. well pada aku biasa jek lah nasik lemak dia.. tapi yg buat aku tertarik tu sebab warung dia yg ala ala kampung ni..

tapi memang aku perasan kedai ni mmg ramai org datang.. dari pagi sampai lah ke malam.. ade jek org datang nyek.. ada yg sampai menunggu gak lah nak duduk.. lain kali aku nak cuba minum petang kat sini plak.. sebab everytime on my way back from the office i would see loads of ppl Qg at her stall.. apa ler gamok nye ye...