::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Tuesday, August 16, 2005

::journey to miok's convocation : balik dah..

i drove back from perak yesterday..
well, i was not alone.. i brought back 2 amazing new 'partners'..
i think AZ & I need to let new members join in.. it would be more interesting that way eh..
we have been together, everywhere berdua jek.. why dont we add another 2 to make it 4 of us now?...
should be cool eh..
i took their pic while in the car..here are our new family members :

the mummy's name is Betty Boop while the son is Han Solo..hehehe..

we left sitiawan around 10am.. well these new members cant seem to keep quiet..yelah tak penah naik kete kan.. sure lah tertanya tanya, ni kat mana ni?.. dah sampai ke hahaha...

arrive in kuantan around 3PM.. i decided to do some shopping at Giant.. yelah nak bwak balik tetamu tapi tak de benda nak bagi makan x bleh gak kan.. so memacam gak lah aku beli dari giant tu.. semua nyek utk kucing-kucing bertuah ni lah..

we finally arrived in kemaman around 5.30pm.. sesampai jek terus kena kurung dlm bilik air.. kekonon nak suruh they all belajar berak dalm bilik air lah.. lepas berjam jam, aku ingat nak bawak keluar ler.. alih alih tgk mak dia dah panjat sampai ke tingkap atas bilik air.. cuba untuk melarikan diri.. well.. dah tentulah tak berjaya.. tapi we all pun tak berjaya nak bawak dia turun sebab grill tu menghalang dia dipaksa kuar.. so nak tak nak kena lah bukak tingkap.. while AZ tunggu sebelah sana, aku pun bukak ler tingkap.. alih2 dia melompat n start lari keliling halaman.. then lari masuk rumah jiran.. aku bukan apa, aku takut dia tak balik rumah.. dia bukan cam lagik rumah tu.. nasib baik ler dia katrmah jiran sebelah jek... tapi aku tak ler jerit suruh akak tu bangun sebab masa tu dah pukul 12am.. so panggil nyek panggil dia buat tak tau jek..last last aku guna anak dia jadi umpan.. letak anak dia kat depan gate n terus dia kuar.. aku tangkap, bawak masuk dlm rumah n kurung dlm sangkar terus.. phew...

the next day ibu called... she's crying.. apparently our beloved cat fluffy died around 7am.. ni kes pelik sikit.. fluffy dah sakit for the past few months.. doktor kata sebab batu karang & cyst in his bladder.. last week doctor buat small operation to remove them.. lepas tu dia dah x well.. ibu decided to bawak fluffy balik ke KL.. aparently ibu masukkan ke dlm hospital KL.. ada wad haiwan rupa nyek.. doktor kata fluffy dah nazak.. darah tak cukup n apparently jahitan doctor kat sitiawan tak kemas.. so darah & kencing dia masuk dlm perut dia.. we decided to ask the doctor to do mercy death jek the next day, tapi belum sempat dia dah pergi dulu.. both of my parents mmg sad gegila.. hmm.. well..i promise them that i would take care betty (fluffy's daughter) and Solo (cucu fluffy) well..

we'll miss u fluffy...