::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Sunday, August 28, 2005

::once u shop, never stop till u drop!!

i was out for a shopping spree this weekend..
hmm long delayed shopping that is..

i finally changed my car speaker system..after months of agonizing sebab listening to some
although until today i'm not sure if my 600 bucks was well spent on the system..
ironically i prefered the one before.. the OEM is clarion..tapi sebab dah pecah i had to changed it..
AZ verified and said that the new system is good.. the vocal seems clearer.. we can really listen to ning, dayang and even mariah.. tapi bila dengar lagu yg kuat, dia macam 'dilembutkan'.. guess so kot.. kedai tu kata dia bagi aku 30 hari.. kalau tak puas hati i can change to another system.. should i??.. entah ler..

i spent abt 450 on cats product last friday.. rumah baru dia.. carier dia lah.. sikat dia, toilet dia etc.. hmm.. gila kan haha...

then i bought aircondition for my room.. phew.. finally..
rumah baru ni kalau tak tidur dlm aircond mmg masak ler..
ni pun aku tak tau if i made a right decision by purchasing 1.5HP Nano Titanum by Hitachi.. cam tak sejuk jek as i expect it to be.. entah ler.. benda tu pun baru pasang hari ini pun.. belum rasa bebetul.. aku pilih hitachi pun sebab my frens cakap it's better than any other brands..kalau nak pilih, pilih the established air-conditioning brands cam carier ke york ke.. tapi kat kemaman ni carrier, org yg jual tu kata maintenance susah.. york plak memember aku kata bising.. so ada 2 option, hitachi or panasonic.. last last aku amik hitachi.. hmm.. dah beli kan, so perlu ke nak complain lagik?.. cuma aku menyampah ngan si technician yg memasang tu.. sombong mangalahkan tokey dia.. tokey dia frenly gile.. pastu aku suruh mamat tu tgk kan astro dish aku sbb mmg ada problem pun.. punya lah sombong.. aku macam nak ludah jek muka dia.. hapah aku tak cakap thanx pun.. apa kejadah aku nak hadap sangat.. sorry ler, aku mmg pantang org kurang ajar ni.. tak ada makna nyek aku nak hadap sangat dengan manusia tak sedar diri macam ni...

then finally i bought a new bed.. bed yg aku pakai ni aku beli ngan B.. that must have been 5 years ago aku rasa.. so dah tiba masa nak tukar pun.. so aku beli Vono this time.. tilam lama aku letak kat bilik guest n the new one in my new room yg dah ada aircond tu hehehe.. best gile hehehe.. sekarang bilik guest dah tukar ke bilik belakang.. at least ada kipas ceiling.. dulu pakai kipas stand jek...mana tak mengelegak org tidur hehehe...

begitulah coretan aku minggu ni.. coretan bershopping tak hengat aku hahhaa.. yg penting aku dah langsaikan segala benda yg aku nak beli.. boleh kira rumah aku ni dah lengkap ler sekarang ni.. and the best thing is, it is all mine.. all bought by me and owned by me!!!.. err..ye ke dah cukup.. but i still need a microwave.. a new rice cooker (sekarang nyek melekat kalau masak sesikit.. so susah kalau nak makan sorang)..and with these cats roaming around, i may need vacuum cleaner n a hair dryer(nak kering kan kucing lepas mandi).. hmm.. entah bila lah shopping list aku ni nak habis nyek.. tu tak masuk my personal grooming lagik tuh.. adoi!..