::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Friday, September 30, 2005

::"envy that Pas snagged Mawi"..ye ke??

read : Page 26, Nation : NST
Date : 30 Sept 2005

..so what.. bukan nye aku tak tau.. satu malaysia dah nampak dengan terang.. hanya yg tok-tok jek membuta kan mata sebab sah sah dah taksub tok-tok..
semua org tahu yg poster nik aziz n hj hadi terpampang besar kat rumah mawi..
kalau tak caya, kepada peminat taksub AF, sila putarkan recording korang ke hari perserta prelude AF diannoucekan.. alah yg ala ala segmen terjah melodi tu.. yg ala ala astro pegi rumah peserta n ala ala "surprise!!"..gitu.. yes.. bab yg korang tengah menjerit bila tengok mawi pakai suar pendek tak pakai baju masa org astro datang tu.. tu lah korang taksub sangat tengok badan so-called-gorgeous si mawi ni sampai korang fail nak tengok sekeliling.. besar betul poster tu kan..

well pada org org cam Husam Musa ni, tak payah la ko nak menceduk di air yg keroh.. semua org mmg sah sah tahu yg they all satu family mmg tok tok pun..konon tak campur politik.. hmm.. get real.. so the point is, tak payah ko nak politik kan benda2 bodoh macam ni.. this goes to putera umno jugak.. yg sesama nak compete mencedok di air yg keroh.. persoanllay aku malu tgk anak bangsa yg muda remaja macam Putera Umno tak ada agenda lain selain sibuk nak suruh mawi masuk putera n jadi juru cakap putera.. oppss..juru nyanyi ok kot.. this just shows how narrow some of us could be..

dont u consider it sad to know that we narrow things down to this one single person despite all other greater achievment within malaysia?..as if malaysia ni tak de benda lain selain dari artis.. artis bawak masuk ekonomi (bas masuk lah..tourism masuk lah), artis sahaja yg boleh banteras dadah and sekarang lagi worst.. artis as a political mileage.. tolak ketepi isu2 nasional, tolak ke tepi isu2 bangsa dan negara.. lets just watch concert..

apa punya bodoh!..

not that i'm saying hiburan tu tak penting.. tapi adakah itu segala2 nya buat malaysia?.. semata2 hiburan.. and paling worst org marah bila org kritik atas alasan this hero/heroin they all ni bawak kemakmuran kepada malaysia.. bawak ekonomi ke malaysia.. opps.. bukan ekonomi dari luar ye, ekonomi sesama org malaysia.. sedih aku tengok/dengar hujah tin kosong macam ni.. dont this ppl realise that there r more to it other than just listening to someone that u paid RM12,000 per concert?? resolve ke isu minyak, isu kemiskinan, isu intelectual property isu isu nasional that are deprive of attention??..

malaysia mempunyai 1001 org dengan achievement yg jauh lebih gemilang dan jauh lebih membawa makna pada negara.. tapi kita pada hari ini bergantung kepada 1 single artis yg dinobat dari jutaan sms org org kaya malaysia utk memperjuangkan agenda negara..

hmm.. what's next?.. the malaysia's version of Arnold Schwarzenegger??..

with the current situation malaysian r mentally in..i wouldnt be surprise..