::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Saturday, September 03, 2005

::homestay + bed & breakfast

this weekend yet another fren of mine came over..
well not actually overnite kat rumah aku ler.. dia ngan 4 org kengkawan dia lagi lepak kat rumah their fren in kuantan.. tapi this morning they drove up to kemaman to meet both of us..

sebenar nyek aku baru lagik kenal mamat ni.. thru ekawan..
aku rasa aku ni lagik sesuai jadik tourist guide and host rather than IT Manager (cewah..manager ke aku.. alah bagi ler aku perasan kejap, isk..)
az n i mmg enjoy bawak org jenjalan ni.. we love to be host.. kalau boleh nak jek org datang kat rumah we all every week.. seronok bila ada guest datang rumah every weekn.. terasa ala ala bed & breakfast tapi with an extra itenary lah.. ala ala homestay gitu hehehe..

ok, back to this week event..
they arrive around 10am..
so the 1st place aku bawak.. for breakfast tak de tempat lain selain dari Hi Peng.. these ppl nak makan nasi dagang, since Hi Peng ni tempat dia proper sikit, so both of us decided to bring them there jek.. boleh gak perkenalkan Hi Peng kan.. kemaman tak sah kalau tak diassociatekan dengan hi peng hehehe..
mmg betul.. bebudak ni memang kemaruk nasi dagang.. all together 5 of them and AZ habis 11 bungkus.. amboi..hahaha...
since AZ n I dont have any plans for today, we decided to bring them around ler.. and since they all nak gi beach hopping, so we did just that lah.. x susah nak fikir sebab kat sini mmg banyak beach yg menarik kan..
memula we al gi beach kat teluk kalong.. ada ramai plak org.. n beach tu tak ler cantek sangat..kalau nak mandi ok ler.. duduk kejap then moved to the next beach..




next, pantai kemasik.. masa sampai tu dah pukul 12pm.. tak ke merembang masa tu.. tak kira, bebudak ni nak gak.. kat sini tak terasa panas sangat sebab angin kuat n scenery dia menarik.. we all bawak tikar n bentang kat tetengah panas n lepak.. aku rasa pakcik nelayan yg menengok sure pelik gila.. sewel agak nye bebudak ni duduk tetengah panas hahaha... tapi yg pasti nyek we all enjoy.. i personally can never get tired of pantai kemasik.. susah nak describe.. kalau pegi baru tau nak appreciate hehehe...

anyway, lepas tu we all gi makan sotong and ikan goreng tepung kat meraga beris.. baru they all tau org terengganu suka makan goreng2 tetengah hari hehee...


we didnt join them after that.. they head for cherating pulak utk mandi.. aku malas sebab cam penat and just nak lepak kat rumah jek petang tu.. entah kenapa.. mungkin sebab aku rasa tak perlu kot utk aku over stay my presence..hehehe