::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Tuesday, September 27, 2005

::nasib hidup dikelilingi tin tin kosong..

so someone kata aku ni kuat komen..
hehehe.. may be i am..
not just in this blog but at work, my social life etc.. aku memang kuat komen..
tapi aku bukan tin kosong..
aku komen bukan atas dasar nak komen komen kosong..
aku tak berniat nak pulang kan buah keras kat sini tapi aku nak luah kan kenapa aku banyak komen..

One :
aku benci tin tin kosong yg berbunyi segenap alam bila org persoalkan pasal kemek kemek kat badan tin tu sendiri.. kengkadang tin tin kosong ni tak sedar yg diri dia tu dah kemek n penuh ngan karat, tapi sebab perasaan gong@ego they fail to see it.. aku jenis org yg suka terus terang and cakap bebenda tak popular.. kalau aku rasa benda tu salah, i would say it is wrong.. i dont go around ant try to justify why certain things yg sememang nyek salah tu betul.. kalau t tu mmg kemek tak kan aku nak kata "..oh, walaupun kemek, still tin tu boleh diguna utk mengisi barang, cedok air.." my argument would be, should i settle for tin kemek kalau aku ada tin yg elok dan tak berkarat.. kenapa aku nak jadik ngok yg minum air dari tin kemek yg berkarat sedangkan aku ada tin yg elok bentuk dan isi nyek..

two :
popularity does not mean quality.. oh please get this right.. aku nak alih kan sikit perhatian dari isu AF & MI ni, ambik jek isu artis popular kat malaysia.. ambik scene juara lagu.. typical malaysian akan mula mengutuk bila Kak Ani naik ke pentas.. rombongan cik kiah lah, meriah lah etc.. tapi kalau so-called-artis-no-1-malaysia buat persembahan bawak 5 lori pun tak pe.."wah hebat..tak ada tolok bandingan.." why the double standard?.. is it because popularity?.. or are we really looking at quality??.. aku personally kagum dgn kak ani.. bagai mana dia bangun dari sekadar penyanyi saduran terus kepada seorang artis irama malaysia yg berilmu.. kenapa aku kata berilmu, sebab dia buat research, dia buat kajian setiap unsur muzik yg dihasilkan dalam album nye.. dia buat homework.. but ppl fail to see this, all they see is, kak ani penyanyi kampung yg suka bawak rombongan cik kiah.. so ask ourself.. r u criticizing ppl because of popularity or quality??

three :
kalau mak bapak kita buat cara A tak semesti nye kita kena buat cara A jugak.. banyak lagi cara.. aku jenis yg suka look at other options.. sebab pada aku norm is just plain boring.. tak semesti nyek org buat cara tu aku kena ikut cara tu sebab pada aku ada pelbagai cara for one to achieve success.. hanya baik atau buruk yg membezakan.. kalau ada 10 org dlm meeting room, while the 9 agree with the decision, you will see me questioning the decision.. that is me.. i'm not yes man.. sebab aku tau sometime we fail to see certain aspect and kebanyakan org kita ni buat keputusan melulu.. tak penah pikir panjang..

four :
i hate fanatics.. ada antara kita ni terlalu taksub dan fanatik sampai tak boleh tegur langsung perkara yg difanatik kan.. they all kata org yg kutuk/kritik tu fail to see things sedangkan they all tak sedar dlm kefanatikan dia tu, they fail to see the truth.. senang cakap, they would find 1001 reasons to justify their fanatism.. tgk lah macam mana penyanyi nora kena balun sebab sebut nama 'world' tu dlm program mentor.. dia dibalun seolah2 tak de maruah langsung.. should i go with the flow when i know the flow is filled with nanah yg busuk? sorry not me lah ek.. ko nak terjun ko terjun lah.. aku masih ada maruah n aku tau mana baik mana buruk.. sebab pada aku fanatism will just blind us from the truth..

tu lah serba sedikit luahan hati aku on kenapa aku ni kuat komen.. org nak terima ke tak nak terpulang.. sebab i live my own life and i dont follow other ppl's shadow.. i will never follow any shadow.. i am who i am.. and i'm not surprise kalau ramai tak boleh terima aku sebab aku ni mmg berbeza.. if they cant accept me for who i am, well too bad, one can always walk thru the door lah kan..

tin kosong akan terus berbunyi esp yg kat ch15 tu (ada gak yg tersesat masuk alam maya ni..).. sorry para tin tin, aku tak leh join korang sebab aku bukan tin kosong..