::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Monday, October 17, 2005

::day 13 of ramadhan..

about work..
my boss tak balik lagi dari kl.. besok kot baru dia bagi tau news tu.. ntah apa pulak lah berita dia kali ni..
could be good, could be bad.. but either one, aku macam tak kisah..
apa boleh buat kan kalau the person on top tak suka and suruh tukar, tukar jek lah..
not that i mind any.. like i said yesterday, apa apa pun i'll just go with the flow..
sesusah aku blah jek.. turn over in terms of manpower dlm comp ni pun bukan nyek perkara baru..
tak penah aku tgk turn over that high..
nak buat macam mana, u have dedicated ppl, but some of us just dont know how to retain them..
ntah lah.. dasar bangsa penjajah mmg macam tu kot..
perangai macam bagus.. hehehe...

about us..
well, semalam kan aku bagi tau pasal our xtvt during the weekend.. well last saturday actually..
both az and i decided nak buat steamboat..

aku mmg dah lama tak buat steam boat.. the last one must have been 2-3 years back kot.. ke4 years back.. aku pun dah tak ingat
so kuah steamboat tu aku buat dari air rebusan rangka ayam, kulit & kepala udang, sengkuang, halia, bawang putih, bawang merah..
hasil nyek.. apa aku ok lah..
cuma masa bulan posa ni aku mmg tak makan banyak..
sebab tu setakat ni aku dah hilang 3kilo.. dah lah kurus, makin melengkung hehehe..habis nak buat cam mana..
anyway, bahan yg disteam kan pulak mmg banyak, ayam, udang, pelbagai jenis fishballs..sayur, sotong, tauhu etc..
agak menarik jugak lah..
cuma yg kureng nyek, kami makan berdua jek.. yelah kan, kalau makan reramai best gak..

tapi both of us hepi... tu yg penting..
sahur pagi tu we all panas kan jek kuah tu, masukkan mee hoon, and bahan2 yg tak habis lagik tu..
agak sedap lah makan bihun sup pepagi buta ni hehehe

others..
masa we all mencari bebahan nak buat steamboat tu, we all terjumpa tanda ni..

nak gelak pun ada..
ala ala fugitive kan siap ada no-no..
tapi jgn tak tau.. daging ayam pun nak jadik plu tau..
ahaks.. must be fun eh being plu..