::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Monday, October 10, 2005

::day six of ramadhan..

about work..
bebulan posa ni kan hehehe.. biasa lah keje non stop sebab tak de time off utk lunch.. well aku yg tak amik time off.. saje malas.. nak buat apa?..tidur?.. dari buang masa tidoq baik aku buat keje.. paling kurang pun aku update blog ni hehehe.. ok kan??.. hehhee..
sekarang my responsibility makin besar n banyak benda pulak yg aku notice are put on my shoulder.. berat banget sih!!!.. typical me, selalu sensitive kalau org critic benda yg aku buat.. so walaupun benda tu baru aku amik alih and yet to establish the process, still aku terasa bila org critic the job (walaupun still guna old process yg aku sendiri tak setuju)..just because it's my area and it's my resposibility to see it delivers.. well, kali ni me being defensive in a diff way.. aku tengah belajar utk improve the process and show these critics that things could deliver if it is being managed... sekarang ni benda tu tak managed, it is just being left alone in a dark room and ppl start accusing this and that when it fails to deliver.. hmm.. biasa lah kan.. aku dah masak sangat dah ngan bebenda ni..
but, i'll look at it as a challenge.. lagi banyak lagi aku suka sebab lagi banyak benda or process yg aku boleh improve dari situ.. tak mintak utk diappreciate kan pun tapi it is just another credit that i'll give myself..syok sendiri2 kat dlm bilik ahaks...

about us..
best rasa berbuka n sahur berdua.. kengkadang tu we all gi rumah AZ.. kalau tak mmg berdua jek kat rumah.. AZ mmg pandai masak so i tak de masalah la bab makan.. aku jek yg dah lama tak masak.. tapi semalam aku jumpa balik site pak amir.. dulu aku pernah print out lah resepi dari pak amir and aku compile.. masa kat kuantan dulu mmg aku masak pakai tu ler.. aku ni tak suka buat benda yg sama jek.. i like to be adventerous and try new stuff.. jadik bila resipi aku ni hilang terus aku ala ala tak de semangat nak masak.. kenapa entah.. so semalam masa tgh browse aku jumpa ler balik site pak amir.. nasib baik my id boleh lagi guna utk masuk ke yahoo group dia.. habis semua aku download balik.. next aku nak print out and boleh ler start masak..
sekarang ni aku terlebih rajin memanas.. yelah baru jek beli microwave panasonic.. so ala ala excited hehehe...
pagi tadi aku baca NST.. ada kempen "You Are Not Alone".. kempen utk pastikan Bali tak terjejas pasal the bomb attack.. utk pastikan kunjungan pelancong tak jatuh disebabkan oleh the bomb attack, NST, TV3, 8TV and Air Asia telah bekerjasama utk promote Bali.. air asia is offering 5000 free seats starting today until this Friday for travel period between Oct 17 - 31st Dec 2005.. so aku cuba lah nasib.. aku pakai masuk jek site tu and start looking for dates.. finally dapat ler tarikh yg ok.. 14 Dec - 21 Dec 2005.. so aku book.. 2 seat.. me and AZ of course la kan..
org mungkin kata aku gila sebab nak jugak gi Bali masa zaman2 kena bom ni kan.. esp masa dedekat christmas tu.. tapi aku nak pegi jugak.. kalau aku tak pegi sekarang, bila lagi aku nak pegi?.. i have to force myself.. so i paid the RM286(airport tax etc return ye..) and informed AZ that he need to get a part time job to get his own pocket money for the trip..
ahaks.. gila kan aku ni hehehe..
so both me and AZ will have to start doing our homework from now.. nak pegi mana, berapa pocket money kena ada etc...

tapi kalau AZ tetiba jek dapat keje masa tu cam mana??
hmm..alamat nyek aku pegi sensorang lah.. plan dah ada, and this time aku tak nak bebatal kan dah.. hehehe...

others..
aku habis dekat seribu lebih dah on my two cats.. i dont know that their vacination, deworm, flee bath would cost me a bomb!.. even the consultation fee dah RM40 seekor.. mak ai.. tapi kalau bukan sebab amanah ibu suruh aku jaga kekucing tu, mmg tak de keje lah aku nak beriya sangat.. tapi sebab ibu sedih sangat lepas fluffy mati hari tu n mintak aku jaga baka fluffy ni bebetul.. dia nak aku jaga anak and cucu fluffy ni bebetul.. aku kalau bab mak yg suruh ni payah sikit nak kata tidak... esp bila mak kita tengah sebak kan.. hmm.. tak pe lah..