::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Monday, October 31, 2005

::salam perantauan..

about work..
hmm apa nak di katakan lagi..semua org dah mood raya jek.. aku yg mmg tak balik raya awal ni pun tak boleh nak alihkan perhatian dari nak balik raya hehehe.. well ada gak lah pasal isu increment and adjustment ni.. tapi expected lah... tu lah.. suka sangat dengar cakap org.. cuba kalau aku stick to my rasa hati yg kata belas2 percent jek and tak dengar kata org yg kata naik sampai 40% tu, sure aku cam tak terkilan kan ahaks.. apa apa pun aku bersyukur dengan apa yg aku dapat.. boleh ler tarik nafas lega sikit kan.. kalau tak tu cecukup hidung jek.. alhamdullilah.. jon sujud syukur jom..

about us..
besok lepas sahur aku berangkat ler balik ke melaka.. tinggal ler my az kat sini.. dia kata mungkin malam raya pun dia tidur my house sebab rumah dia penuh ngan adik beradik dia.. aku ok jek.. asalkan ada org jaga rumah n my cats, boleh ler.. yelah kalau tak rumah tu kena tinggal berapa hari nanti.. malam ni both of us cadang nak makan kat luar jek.. sebenar nyek aku yg kepingin nak makan pizza baru kat pizza hut tu hehehe.. gatal kan.. asal nampak benda baru jek nak cuba hehehe.. anyway, lepas balik dari pizza hut tu boleh gi rumah az jap.. nak amik ketupat daun palas yg aku pesan nak lah jumpa in laws kan.. kang kata apa pulak nak balik raya pun tak jenguk rumah dia dulu hehehe...
adakah az akan merindui aku masa aku tak de dekat seminggu ni?.. well entah lah.. ahaks.. sure lah rindu!!! apa lah punya soalan hahahaha.... ;p

others..
well, pada kesempatan ni aku nak ucapkan :
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin..
kepada semua pembaca blog aku ni (eleh macam banyak pun kan ahaks..)
mana lah tau ada yg tersingung ke atau terkehel ke ngan apa apa sahaja yg aku tulis dlm blog ni..
yelah kita ni kan manusia.. tak lepas dari 1001 kesilapan.. bukan nyek kita ni sempurna..
well, aku maafkan jugak sesiapa shj yg selama ni pernah aku terasa hati.. tak guna aku nak memarah banyak mana pun..
tapi kalau pihak sebelah sana tak nak maafkan, aku nak buat macam mana kan.. aku hanya boleh memohon 1001 kemaafan..
kalau yg bakal travel jejauh tu, travel lah dengan berhemah..
biar lah berhemah asal selamat..
tapi ingat gak.. kalau kita sahaja yg berhemah tak ambil kira org lain pun tak boleh gak..
perhatikan sekeliling.. mana yg rerasa membahayakan korang tu, bebawak lah jejauh kan diri, karang sebab dia, kita yg berhemah ni pun terpalit nasib malang...

ok lah... sekali lagi..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...