::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Friday, November 25, 2005

::mozza burger ala terengganu style..



..semalam aku gi makan A&W.. dah lama aku tak makan kat situ.. so aku ajak az gi.. lagipun kami nak shopping bebarang utk open house sabtu ni.. so kami pegi lah.. aku mintak mozza burger..korang penah tak makan mozza burger.. kalau ko perasan, mozza burger tu selain dari daging burger tu ada gak sliced bacon.. biasa nyek bacon ni they all tak goreng..saute maybe.. kat kemaman ni they all pi goreng.. pelik gak la masa aku memula makan tu ada bunyi krap-krup.. apa ke jadah nyek kan.. bila pulak aku makan kopok lekor.. memang garing gila ala ala kepok hangus lah gak..

aku cakap kat az, as usual az ni mmg tak suka aku komplen2 ni.. aku mmg macam ni, kalau aku rasa benda tu mmg tak betul aku cakap jek.. tapi tengok keadaan gak la bukan lah jenis mengamuk (been there done that..no more lah sekarang ni kan..).. aku tau gak nak jaga air muka org.. habis tu aku tak puas hati sebab aku beli dapat bebenda macam tu.. kebetulan pulak waitress tu ada kat meja sebelah.. aku cakap lah kenapa daging ni garing siap aku keluarkan n gigit depan dia biar dengar betapa ranggup nyek bacon tu.. minah ni kata, "..mmg macam tu encik.. mozza burger memang goreng macam tu.." aku cakap ni bukan 1st time aku makan n i know it's not suppose to be that way.. tak pelah aku tegur jek aku cakap.. then aku sambung lah makan.. minah ni gi consult ntah sapa ntah.. kan tadi aku kata aku tegur jek, tak kisah la apa pun kan.. not that i asked for replacement or anything.. tetiba dia datang balik, ",.. en mmg mozza burger macam tu encik..memang masak macam tu.. kena goreng ranggup..".. aku masa tu dah hangin gak.. hangin sebab az buat muka tak puas hati aku sound minah tu tadi then makan benda yg grade rendah cam tu tapi bayar mahal.. "..tak pelah saya tegur je tadi.. saya tau burger ni bukan patut rasa macam tu.. bukan saya 1st time makan.. " aku lupa nak tunjuk gambar mozza burger yg terpampang kat kedai tu, mals aku nak buat havoc.. aku senyap jek lepas tu.. aku nak je sound "..mungkin mozza burger kat terengganu ni ganti bacon ngan keropok lekor kot.." .. aku tgk muka azmi mmg tak puas hati.. aku malas nak lelebih lagi.. kalau tak aku dah sound dah.. sebab aku dah kata settle, kira settle lah bukan nyek aku reject ke apa burger tu kan...aku tegur membina.. pundek betul lah they all ni..
aku makan cecepat n blah jek.. spoil mood aku jek..

tapi aku discover lah, azmi mmg tak suka kalau aku memberontak.. pada aku, kalau benda yg salah kita patut tegur.. tegur cara berhemah.. kalau tak tegur sampai bila pun org tak sedar n improve.. that's my thingking lah kan.. and lagipun aku jalan kan hak aku sebagai pengguna. aku rasa sebab mentality malaysian yg 'tidak apa' ni lah yg menyebabkan kita having syndrom infrastructure dunia pertama tapi mentaliti dunia ketiga.. at least berguna gak lah aku baca syrat khabar pengguna masa sekolah2 dulu.. i'm not easily blinded and i'm not afraid to voice out my view..

hehehe.. perasan...