::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Monday, January 30, 2006

::jenjalan ngan me family..

hari ni AZ ngan I bawak my family gi picnic kat pantai telok kalong..
kami tak masak apa pun.. cuma AZ goreng nugget n potong tembikai.. kami cadang nak beli jek, malas nak masak.. kalau masak semua sah sah lagi lambat jalan kan..
so kami decide nak beli nasi minyak kat kedai nasi minyak fav kami kat bandar chukai..
lepas picnic i'll bring them to my office(bukan nak menunjuk ye.. nak amik my camera yg tertinggal.. macam lah ada apa pun kalau nak nunjuk.. office cam koboi jek hehhehe).. pas tu my dad kata nak jumpa kawan lama dia yg duduk kat dungun.. kami ok jek..

kami keluar rumah dlm kul 9 gak.. adik2 aku bukan tak tau.. lambat nak mandi dan lambat juga nak bersiap.. memula gi kedai nasi dagang dulu.. hmm tak tau pulak kedai nasi dagang pun raya cina.. AZ cadang gi kedai yg lain plak dekat bus station chukai.. aku tak pernah la makan kat kedai tu, so tak tau sedap ke tak.. AZ order 7 bungkus.. aku pas tu amik nasi2 tu and masuk dlm kete.. aku kata aku ngan adik aku gerak dulu, mintak AZ tolong teman my dad minum kopi with my mom.. ok lah kan 2 biji kereta.. aku risau x dapat tempat redup jek.. kan memusim cuti ni.. bukan tak tau.. sesampai jek kat tempat tu, rerupa nyek kami sekeluarga jek gi situ.. ok lah lagi bagus.. kami tak intend nak mandi pun.. gila nak mandi, ombak kuat nak mampus.. aku terus bentang tikar n hidang makanan2 yg ada.. so bebudak ni dah lapar terus cekup jek la hehhee.. nasib baik nasi minyak dia ok.. tapi tak la sesedap kedai fav aku kan.,. tapi tak pe lah.. asal ada makanan..

lepas makan kami main tepi air plak.. lama dah tak gi pantai nganmy sisters.. yelah susah nak ge together ni.. bebudak ni tak de keje lain posing jek la kan depan camera.. so abg dia ni lah yg tukang snap hehe.. it was indeed fun.. lama tak gegurau ngan adik2 aku..

lama gak la kami duduk kat pantai tu.. tapi around 11.45 my sisters ajak gi pantai yg lain pulak.. my dad tak nak sebab dia kata best duduk kat bawah pokok tu.. tidur kat situ pun boleh hehehe.. dah bebudak ni tak nak so kami kemas ler bebarang.. next stop, pantai kemasik.. dekat jek pantai ni dari telok kalong.. tapi hari ni view tak berapa nak menarik.. biasa air yg jernih hari ni agak keruh sikit.. kenapa tak tahu.. walaupun kat tetengah hijau dan membiru, tapi kat tetepi air tu keruh plak.. tapi nampak gak org memandi kat sini.. kat sini juga bebudak ni sibuk amik gambar.. view kat sini mmg lawa.. so tak heran lah kenapa ramai gile org kat pantai kemasik pagi ni...

kami tak lama kat pantai kemasik.. jauh lagi nak ke dungun ni.. so, lepas amik2 gambar, kami terus head for dungun.. tapi sebelum tu gi jap to my office n pas tu gi McD jap.. bebudak ni nak makan sundae.. hmm.. konon nyek sundae lah kan.. last last prosperity burger gak jadi habuan hehehe.. hmm nak buek cam no kan hehehe.. lepas tu baru kami ke dungun plak.. tak jauh pun.. 30 min kot.. ok lah lama dah my dad tak jumpa office mate dia ni.. last jumpa few years back kot.. 4-5 years ago kot masa aku memula kena attach kat kertih.. :)

sekali lagi kami makan.. so trip ni mmg trip makan jek.. asal nyek kami patut kerumah tu kul 3, tapi memandangkan kami dah bergerak cepat, kul 1 kami dah sampai.. kesian kat tuan rumah.. kena pulak hidang beehoon ngan temosa.. hehehe.. tapi kami mmg dah full.. tapi sebab hormat tuan rumah, kami jamah juga. walaupun perut dah rasa cam nak meletup.. hehehe..

by the time kami take leave memasing dah penat gile, n kenyang gile.. so kami decide not to stop anywhere else.. nak makan goreng-goreng kat meraga beris pun cancel sebab mmg dah kenyang yg amats..

on the way balik ibu ajak beli otak2 and keropok utk dia bawak balik besok.. dlm kul 3.30 kami dah sampai kat kuala kemaman.. kami berpecah, AZ bawak my parents gi beli keropok while me and my sisters gi beli sata and otak2.. hmm, bad decision.. kuala kemaman pack gile ngan org.. bayangkan otak2 and sata semua habis.. and i mean semua kedai.. licin gile.. baru kul 3.30 dah clear.. biasa pukul 7 pun belum tentu habis.. hmm.. so aku carik gak la.. dapat la sata RM5... my mom plak cuma dapat keropok lekor.. tu pun kena order.. keropok kering habis semua nyek.. hmm tak pelah.. nanti aku gi KL aku bawak la.. biar lah org lain rerebut dulu..

aku ajak my family singgah rumah AZ jap.. saja nak bawak jumpa ngan mak AZ.. hari tu my parents datang tak sempat jumpa.. so kami singgah jap kat rumah AZ.. Kak Ta ngan anak2 dia pun ada.. kami makan sata n minum teh kat situ.. tapi memasing muka dah letih gile.. ngantuk pun ada.. ada gak la dekat 30 min kot kat rumah tu.. pastu aku mintak diri.. kesian kat my parents letih..

hmm what a day... malam ni gi makan stuffed crab pulak ok.. :)