::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Tuesday, March 07, 2006

::betty dah bersalin..


ni ler kucing aku.. nama dia betty..
n guess what, hari ni she gave birth to 6 kittens!!..
perut dia masa mengandung memang extra ordinary besar.. doctor pun kata ni sure tak 5 mesti 6 ekor anak dia..
dari semalam dia mmg macam runsing jek.. dok suruh aku urut perut dia jek.. so aku pun urut ler perut dia.. masa tu aku tgk academy awards.. then around 1 aku tgk ada cam bendalir menitik2 dah.. hmm ni sure dah dekat la ni.. masa tu aku nampak dah kantung ketuban (ye ke?? mak aku cakap ler) dia dah kuar.. so aku letak dia siap2 dlm sangkar dia.. pastu aku masuk tidur.. ingat besok tu dah selamat ler.. tetengok pagi ni tak de pun dia beranak.. masa tu aku dah naik runsing dah.. tak tau apa nak buat.. nak bawak ke clinic tak bukak lagi..
so aku call ler my mom.. mintak advice.. my mom suruh biar jek dlm sangkar tu.. then AZ saje tutup sangar dia ngan kain.. yelah takut dia malu kan nak beranak.. then aku terus siap nak gi keje..
around 8.40 AZ bagi sms, betty dah bersalin..
terus la aku call.. AZ kata ada 4 ekor..
ok ler.. 2 hitam, 2 putih masa tu..
then bila aku balik hari ni guess what..
dari 4 dah jadik 6 ekor..
2 putih, 3 hitam, and sekor color pelik skit.. color cam rambut kena highlight.. cam rambut my sister jek.. hitam tapi ada browm patches.. ahaks...
ok ler dia dah selamat bersalin..
cuma sekarang ni tak tau berapa ekor yg akan hidup..
kalau semua 6 ekor hidup.. adoi.. bengkok ler aku ahaks..