::bdkleovirgo::..

this blog is dedicated to my life..my passion and my sensitive heart that no one seems to understand...

Monday, April 17, 2006

::antara demam ngan fiesta..

arghh.. rasa nak deman jek hari ni..
rasa tak sedap badan sejak dari drive pepagi tadi.. kenapa entah.. nak demam lah kot..
hari memang rasa nak demam dah, masa zeki nak datang tu, punyalah aku telan panadol religously.. every 6 hours ngap 2 tablet... yelah tak sedap la kan member datang jejauh tetiba aku pulak demam.. sah sah tak enjoy..
so mungkin sebab delay demam punya pasal now dia menuntut balik la hak dia.. hehehe..
nasib baik tak jadi family day company aku minggu ni.. kalau tak, sah sah la aku tak pegi.. ahaks..

semalam tengok (kalau aku kata tertengok tipu lah kan..) siaran langsung penutup fiesta media idola kat kuantan tu..
aku dok tanya lah ngan si azmi, kenapalah they all ni nak usaha sesangat nak tunjuk acara macam tu live??.. perlu ke??..
isk buat malu jek.. pastu ada yg controversial tu.. KRU kena boo ngan peminat.. ahaks.. kesian abang edry aku.. beriya dia bengang ngan penonton..
tu lah bang, lain kali jangan bikin peminat marah.. kalau dah red card tu pepaham ler mana bleh main dah.. memang ler game tu game memain tapi still memain macam mana pun, sapa yg nak kalah kan.. tak pe bang.. lantak they all lah nak kata apa.. saya tetap sokong KRU ahaks....

anyway, aku rasa berjaya lah si royalty kita tu nak dapatkan glamour yg dicarik.. habis semua artis semalaysia ni mencium tangan dia ngan cik julita.. kesian aku tengok cik puan, tangan kena gemas ngan pelbagai jenis org.. yelah dah setiap org yg amik bahagian dapat pingat kan.. sah sah semua nak salam ngan dia.. kesian tul.. tapi tak pe.. bukan senang nak dapat title kerabat berjiwa rakyat ni.. tak pe tak pe.. terima jek hehehe...

maka berpesta la segala jenis media.. artis 3 hari berturut turut.. cuma azura tu, well i hope she turn out to be ok lah sebab kesian tgk dia terhinjut2 masa masuk acara 5x80meter tu.. awak tu dah injured cik azura.. karang sebab nak hepi nyek pasal, tak pasal pasal lumpuh.. cam ne nak jadik host Hot.fm ni.. tak rock lah.. zaman awak berlari tu dah tamat.. so jga kesihatan diri tu ye.. sayang.. muda muda, lawa2 kang lumpuh plak.. tapi saya respect semangat kesukanan awak hehehe.. respect habis..

well... walaupun aku duduk dekat jek ngan kuantan, aku tak terasa plak nak tgk fiesta tu live.. sampai gi stadium bagai.. aku tau ramai gak budak kertih yg turun.. well bukan aku nak pandang hina ke apa lah kan.. cuma nyek, aku tak rasa relevant pun.. biar lah they all hepi hepi joy joy.. tahun lepas masa they all buat kat belakang rumah aku tu (TC tu belakang rumah aku jek fyi..) pun aku tak pegi.. ni kan pulak nak aku travel 1 jam.. hmm tak payah ler..

mungkin betul kot apa zeki cakap.. macam mana industri seni malaysia nak maju kalau rakyat dia sendiri dok sokong org luar kan.. well perhaps we should learn from them.. why are they so success and why are they able to 'invade' us.. kalau just harap suara sedap tapi artist mgmt, promotion hancur, mana tak nyek..

p/s: nak termuntah dengar Amy Search ngan Awang BPR defend diri dlm tanya Linda.. sah sah lame gila defend diri macam tu.. terima jek la hakikat that our industry need a total revamp to move forward.. tak payah dok defend yg korang nyanyi sumbang masa kat hard rock tu sebab sound system lah etc.. jemu lah.. tak tahu menari dikatakan papan berjongkang jongkit kan.. lawak gile..